Mit manifest

Min store kærlighed til kageoplevelser har fået mig i gang med denne blog.

Bloggen skal først og fremmest bruges til at fortælle om gode kagesteder, men jeg vil også skrive om skønne kager jeg selv har bagt eller oplevelser med familie, venner og bekendte der har gjort sig umage for at lave en super kageoplevelse.

Kagesteder
Når vi sætter os for ”at nu er det kagetid” så skal det sørme også være gode kageoplevelser. Derfor vil jeg lave en kort anmeldelse af de kagesteder, jeg besøger – så har du mulighed for at læse med og vurdere, om det var et sted, du kunne tænke dig at besøge.
Vi ved jo godt at kage ikke skal overdrives, alt med måde. MEN….

Hvad er en god kage?
Jeg har besluttet mig for, at jeg vil give jer alle de kageoplevelser som jeg møder på min vej. Det betyder, at jeg vil give min helt personlige vurdering ud fra nogle faste kriterier.

Kager er jo en individuel smagssag. Nogle foretrækker en tør kage med et strejf af kardemomme og citronskal, nogle synes, at man kun kan kalde det en kage, hvis der er chokolade i, og andre foretrækker masser af flødeskum og vaniljecreme. Den sidste er nok mig.
Temperaturen, årstiderne og trangen til kage har sikkert også en betydning for dagens kagevalg, og hvordan kagen bliver vurderet.

Mine kagekriterier
En kage er ikke bare en kage.

Derfor må jeg vurdere om kagen lever op til det jeg forventer, når jeg går ind et sted og køber den.
Når jeg laver en anmeldelse, vil jeg tage højde for konceptet bag kagestedet. Hvad havde de tænkt med stedet?
Men alle mine vurderinger er naturligvis individuelle. Og jeg anbefaler dig selv at prøve stedet af, så du kan sammenligne min bedømmelse med din egen mening.

Kagens kvalitet 
Det vigtigste er naturligvis, at de kan lave en god kage! Jeg bedømmer det på min kageskala, men jeg vil også komme med en anmeldelse, så hvis du læser den, vil du få flere detaljer.

Udvalg
Er der et kageudvalg der passer til stedet? Og har de taget hensyn til årstid, forskellige teksturer og ingredienser som gør at man kan vælge uanset om man er til flødeskum, frugter, tørkager eller kun chokolade?

Stemning 
Har man ønsket et stramt koncept med klare rammer? Eller har man ønsket at skabe et individuelt sted med meget personlighed? Jeg vil prøve at vurdere om stedet lever op til det som stedet signalerer, og om betjeningen svarer til stedets stemning.

 

anmeldelse1

 

Pris
Jeg vil i bunden af hvert indlæg komme med et priseksempel, så du kan få en idé om, hvad stedets prisniveau er.

Adresse
Jeg vil også altid bringe adressen, så du har mulighed for at prøve mine kagesteder.

 

Comments are closed.