Kirsebærkage

Naboen har det lækreste kirsebærtræ, som hvert år giver så mange kirsebær, at man kan tillade sig at fråse i kirsebær. Vi plejer at plukke nok til at vi kan fryse en pose så vi har til at lave kirsebærsovs til risalamanden juleaften. I år blev det også til denne lækre, smukke og lette kirsebærkage. Hvis du ikke har mulighed for at plyndre naboens kirsebærtræ, egner opskriften sig til alt muligt andet frugt som du holder af. Jeg er særligt vild med æble i denne kage (og i alle andre kager :)) – men husk: der skal masser af frugt i kagen, så bliver den bedst.

Opskrift

Ingredienser

140 g sukker

125 g smør

120 g mel

1 lille tsk bagepulver

2 æg

1 tsk. vaniljepulver

500 g – 1000 g kirsebær eller anden frugt

Pynt

Glasur af flormelis med citronskal og -saft, vand

Fremgangsmåde

Pisk sukker og smør i lang tid, så det bliver lyst og luftigt. Tilføj æg et ad gangen. Bland mel, vanilje og bagepulver sammen og vend det i smørblandingen. Smør en festlig form med smør. Hæld dejen i formen. Pres frugten ned i dejen – gerne så meget at du tænker, at der er mere frugt end dej.

Bag ved 175 grader i ca. 45 min.

Tag først kagen ud af formen når den er kølig.

Bland flormelis med citronsaft og citronskal, evt. lidt vand hvis du synes, det bliver for surt.

Se meget mere

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *