Brownie med flødeost og peanuts

Brownie kan komme i mange smagsvarianter. Fælles for dem alle er dog, at kagen skal være tung og tæt med en porøs top. Denne kage har en lækker midte med flødeost og en knasende bund.

Opskrift

ca. 16 stk

 

Ingredienser

100 g smeltet smør

3 æg

3 dl sukker

1 1/2 dl hvedemel

4 spsk kakao

200 g flødeost

1 skvæt mælk eller fløde

50-100 g peanuts

 

Fremgangsmåde

Smelt smørret og lad det køle af.

Rør 2 æg og sukker sammen. Der skal røres til sukkeret er optaget, men undgå at det bliver hvidt og skummende, det hører nemlig ikke til denne slags kage.

Bland mel og kakao sammen.

Bland mel/kakao og smør i æg/sukker blandingen. Bland det hele kort.

Lav flødeostecremen. Rør 1 æg med flødeosten, gør det lidt mere flydende ved at tilføje et skvæt mælk eller fløde.

Ryst salten af peanutsene ved at placere dem i en sigte. Fyld dem derefter i bageforme (20×20 cm).

Hæld et tyndt lag browniedej over peanutsene. Derefter dækkes med flødeostecremen og afsluttes med et lag browniedej.

Bages ved 170 grader i 30 min.

Lad kagen køle helt af før du skærer den i ca. 16 stykker.

Se meget mere

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *