Rabarber og hvidchokoladecreme roulade

Jeg har besluttet mig for at lave gode og meget forskellige roulader. Roulader er gode at lave i god tid, den bliver faktisk bedre af at ligge til dagen efter, den er nem at opbevare i på køl og den bliver ved med at være pæn, selv når man begynder at skære af den. Denne roulade blev lavet 2 dage før den skulle bruges.

Ingredienser

Bund

3 æg

150 g sukker

70 g mel

1 tsk. bagepulver

½ tsk. vanilje

 

Hvid chokoladecreme

½ blad husblas

120 g hvidchokolade

2 æggeblommer

10 g sukker

1½ dl fløde

 

Rabarber

400 g rabarber

100 g sukker

Lav dette 2 dage før du skal bruge rouladen.

Rabarberen lægges i et ildfast fad og drysses med sukker. Sæt den i en ovn ved 200 grader i ca 15-20 min. Rabarberne er færdige når de er møre, men stadig holder formen. Lad rabarberen køle af i den væske, der er dannet. Når de er helt kolde sies væsken fra (gem rabarbervæsken for den smager dejligt med lidt danskvand).

Lav cremen. Læg husblasen i blød i rigeligt koldt vand. Hak den hvide chokolade fint og kom den i en skål. Pisk æggeblommer og sukker sammen. Varm fløden op til kogepunktet og hæld det i æggeblommerne. Hæld det hele tilbage i gryden og varm det hele op til 83 grader mens du rører konstant. Rør husblasen ud i den varme creme. Hæld cremen gennem en sigte over chokoladen. Lad cremen stå et øjeblik før du begynder at røre i midten af skålen indtil alt har samlet sig. Stavblend cremen og sæt den på køl.

Lav dette dagen før du skal bruge rouladen.

Bag bunden. Pisk æg og sukker let og luftigt – det tager 4-5 min. Bland mel, bagepulver og vanilje. Derefter skal det sigtes ned i æggesnapsen. Smør dejen ud på et bagepapir i ca. 1 cm tykkelse. Bag den ved 210 grader i 10 min.

Drys en tyndt lag sukker på et stykke bagepapir, vend forsigtigt den bagte bund ud på sukkerpapiret. Træk bagepapiret af. hvis det er svært at få papiret af så læg en fugtig klud oven på papiret, så er det lettere at trække af.

Tag cremen ud af køleskabet, ellers er den for fast når du skal smøre den ud.

Når bunden er kølet af og cremen er blødere kan den smøres ud i et tyndt lag. Fordel rabarberen oven på cremen. Rul rouladen stramt sammen og pak den ind i bagepapir. Læg den på køl, gerne til i morgen.

Pynt med solbærstøv.

 

 

 

 

Se meget mere

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *