Havrekiks

Det er meget sjældent, at jeg spiser kiks eller har brug for kiks til noget af det mad, jeg serverer. I julen synes jeg, at der hører kiks til osten. Denne  opskrift er let og virkelig hurtig at lave. Spis dem med din yndlings ost eller med lidt syltetøj

Opskrift

ca. 30 -35 stk.

Ingredienser

70 g smør

2 dl havregryn

1,5 dl mel gerne lidt groft

2spsk. Sukker

½ dl kogende vand

1/4 bagepulver

et stort nip salt

 

Fremgangsmåde

Put smør og sukker i foodprocesseren og kør kort.

Hæld kogende vand over havregrynene. Hæld alle ingredienser ned til det smør- og sukkerblandingen. Rør det hele sammen og saml det med hænderne. Læg dejen i en plasticpose og sæt den på køl i ca. 1 time.

Rul dejen ud mellem to stykker plastik. Stik kiksene ud med en udstikker på 5 cm i diameter. Sæt kiksene på bagepapir på en bageplade. Prik kiksene med en gaffel.

Bag ved 180 grader i ca. 15 min.

Se meget mere

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *