Mangomousse med nøddebund

Dennne kage er virkelig sjov og udfordrende at lave, og du skal gå i gang et par dage før

Ingredienser

Bund

125 g mandler med skal
125 g sukker
3 æggehvider

2 tsk kakao

Mangosylt
750 g frosne mango tern
Sukker i forhold til sødmen fra mangoen

Mango sylt som kerne

2 dl mango sylt

2 blade husblas

Mango mousse

Resten (minus 1 dl, som gemmes) af mango sylt

3 dl fløde

4 blade husblas

Mango glaze
1 dl mango sylt

110 g sukker

125 g hvid chokolade

4 blade husblas

Frugtfarve

Pynt
Drys med frysetørrede hindbær og alle de lyserøde kugler du kan finde, samt lidt mynte blade.
 
Fremgangsmåde

Kør alle mangoternene og sukkeret til mangoternene er helt møre og udkogte, hjælp det evt. på vej med en stavblender. Tag ca. 2 dl fra og tilfør husblas som har ligget i koldt vand i 5-10 min. Tag sylten og hæld den i den ønskede form. Den kommer til at udgøre kernen i midten. Jeg hældte den blot i silikoneformen, som jeg sidenhen brugte til at støbe resten af kagen i. Sæt sylten på køl gerne til næste dag.

Bag bunden i en form som er lidt større end den form du skal støbe kagen i. Pisk hviderne luftige og til sæt sukkeret, pisk til sukkeret er opløst og ikke knaser. Blend mandlerne og tilsæt kakao. Bland nu mandlerne i hviderne og bag dem i 45 min. ved 150 grader. Køl bunden af gem den evt. til næste dag. Skær kagen så den er ca 1 cm mindre på alle sider.

Lun mangosylten og tilsæt husblas som har ligget i koldt vand i 5-10 min. Lad den køle lidt af. Pisk fløden til en let skum. Vend lidt af fløde i den nu let afkølede mangosylt; det er vigtigt at gøre det hurtigt men forsigtigt. Hæld nu mangosylten over i flødeskummen og vend det sammen.

Det er tid til at samle kagen. Benyt en silikoneform. Hæld mangomoussen i formen ca. 1 cm fra kanten, placer dit tilpassede og frosne mangosyltindlæg i moussen. Afslut med at trykke bunden på plads – det er meningen at moussen skal ligge sig omkring kanten. Sæt kagen på køl min. til næste dag.

Lav din glaze ved at opvarme den sidste mangeosylt og sukker til tæt på kogepunktet og således at sukkeret er smeltet. Hak den hvide chokolade fint og put den i et højt glas/krukke. Når mangoen er smeltet, puttes husblasen som har ligget i koldt vand i 5-10 min ned i gryden, lad den smelte helt. Hæld nu denne masse i den hvide chokolade og lad den stå i 1 minuts tid. Tag stavblenderen forsigtigt ned i massen og blend uden at danne luftbobler. Her kan du evt. justere farven med en pastafarve. Jeg har brugt lidt farve i min glaze. Tag din nu frosne kage ud af silikoneformen og placer den på en bagerist. Når glazen er ca. 35 grader hældes den over kagen i rigelige mængder.

Sæt kagen i køleskabet så den kan tø op til den skal bruges. det tager ca. 4 timer.

 

Se meget mere

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *