Peach melba tærte

Der er klassiske smagskombinationer som aldrig slår fejl, og en af dem er hindbær og fersken.

Jeg har komponeret en opskrift som også indeholder andre gode ting som komplimenterer disse to frugter: mandler, kokos og mørk chokolade. Så hvis du vil lave denne tærte, skal du blot vide at den er god på dagen hvor den er lun, men den er mindst lige så god dagen efter hvor den er blevet kold. Husk at forkæle dig selv eller dine gæster ved at servere vaniljeis eller iskold flødeskum til.

Ingredienser 

125 g rørsukker

125 g smør

200 g hvedemel

75 g hakkede mandler

25 kokos

2 æg

50 g mørk chokolade hakket

3-4 stk. nektariner eller ferskener (ca. 400 g)

 

Pynt

Hindbær

Frysetørrede hindbær

Server vaniljeis eller flødeskum til tærten

 

Fremgangsmåde

Rør smør og sukker hvidt, det tager noget tid men er en vigtig del for at få kagen luftig. Rør æggene i et ad gangen, sørg for at at de er helt optaget i dejen mellem hvert æg. Rør nu mel, kokos og mandler forsigtigt i dejen. Fordel halvdelen af dejen i formen, hæld den hakkede chokolade ud over og fordel den sidste mængde dej ud over chokolden. Skær nektariner/ferskener i både og placer dem i et smukt mønster trykket ned i dejen.

Sæt kagen i ovnen på 175 grader i ca. 30 min.

Afkøl kagen og pynt den med hindbær. Server med vaniljeis eller flødeskum.

 

Se meget mere

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *