Sommerdessert med bær, rabarber, fløde og hyldeblomstsaft

I en sommerdessert indgår bær, rabarber, fløde og hyldeblomstsaft. Denne dessert smager faktisk af sommer og har en fortryllende og overraskende kerne i midten. Jeg har lavet en variation som tager lidt tid at lave, fordi der er en del forskellige elementer, men man kan sagtens lave det meste dagen før gæsterne ankommer og blot pynte den af på selv dagen.

 

Opskrift

9-12 stk

Bund

100 g hasselnødder

50 g mandler

150 g sukker

2 æg

2 æggeblommer

½-1 tsk vaniljepulver

 

Rabarberfyld

2-4 stængler rabarber

2 spsk rørsukker

 

Creme

2 æggehvider

3 spsk sukker

1 tsk vaniljepulver

4 dl fløde

½-1 dl hyldeblomstsaft

 

Pynt

Solbær, ribs, skovjordbær, 2 slags chokoladekugler, skovsyre, små danske jordbær, lyserøde macarons

eller

Jordbær , hindbær og citronmelisseblade

 

Blend nødderne. Pisk æg og sukker til en luftig skum, tilsæt vanilje.

Bland æggemasse med nødder. Bages i en form på ca 25 x 25 cm ved  175 grader i 30 min.

Når kagen er færdigbagt afkøles den og vendes den ud af formen så bagsiden vender op. Det er lettest at udstikke fra denne side.

Vælg en udstikker som er lidt mindre i diameter end den form som den skal placeres i. Jeg har valgt en på 5 cm i diameter til et glas som er 8 cm i diameter.

 

Skær rabarberne i stykker på 2 cm, placer dem i et ovnfast fad, drys sukker over. Bag dem ved 200 grader i 10-15 min eller til de netop er møre.

Ved at benytte denne metode, frem for en gryde, får du en rabarber som ikke virker udkogt og trevlet. Sæt rabarberne på køl.

 

Lav cremen. Piske æggehviderne stive i en helt ren skål. Tilsæt sukker og vaniljepulver, pisk nu fløden til en ikke alt for stiv masse. Bland begge dele let sammen ien skål. Tilsæt koncentreret hyldeblomstsaft lidt efter lidt, vær opmærksom på hvor meget den kan opsuge uden at blive for tynd. Hæld cremen i en sprøjtepose, så er den nemmere at arbejde med.

 

Nu kommer det sjove, for nu skal desserten samles.

Placer en nøddebund i midten af skålen, læg så meget rabarber oven på som der er muligt. Sprøjt nu creme ned langs siderne og og afslut på toppen, glat cremen ud hvis den ikke selv flyder ud, det pæneste resultat er en næsten glat overflade der dækker nøddebund og rabarber helt. Sæt det på køl.

Pynt anretningen med så mange forskellige bær du kan komme i nærheden af eller fyld glasset op til randen med små danske jordbær og et par citronmelisseblade.

 

 

 

Se meget mere

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *