Sunde romkugler med mandler og dadler

Måske trænger du til kage men synes, at det da også gerne må være bare lidt sundt – så skal du springe ud i denne opskrift på romkugler. Du får ikke færre kalorier, end hvis du spiser almindelig kage, men alle ingredienser er faktisk sunde for din krop.

Disse små himmelske romkugler er også virkelig gode at have i køleskabet hvis du er lidt sulten, for de har en høj mætningsgrad.
Opskrift

ca. 24 stk.

Ingredienser

200 g dadler

75 g figner

75 g mandler, gerne ristede i ovnen

15 g kakao

40 g kokos

25 g mørk chokolade, hakket

2 spsk romessens

 

Pynt

Frysetørrede hindbær

Kokos

Hakket mørk chokolade

 

Denne opskrift skal ikke følges slavisk, har du ikke helt den mængde der står, så improviser, næsten lige meget hvad du gør kommer de til at smage virkeligt godt.

Hæld alle ingredienser undtagen den mørke chokolade og romessensen i foodprocessoren og blend til der bliver en ensartet masse. Hæld nu romessens i massen og kør til det har blandet sig, smag på det og vurder om du synes der skal mere romessens i.

Tag massen ud på et spækbræt og bland det hakkede mørke chokolade ind i. Rul to stænger og skær hver af dem i 12 stykker på den måde får du de mest ensartede størrelse.

Rul til kugler og rul disse i blandingen af kokos, mørkchoklade og frysetørrede hindbær. Sæt dem på køl til de skal spises, de kan holde sig i lang tid i køleskabet.

 

 

 

 

Se meget mere

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *