Anmeldelse: Perchs tearoom

Perchs tearoom

Gå ind i porten, gennem den smukke dør, op ad trappen til førstesalen, åbn så døren ind til det der umiddelbart ser ud som en helt almindelig, men dog eksklusiv lejlighed, og du kommer ind i en oase i indre København. Perchs tearoom som dette sted hedder, ligger oven på den gamle tebutik Perchs. Her er indrettet med bord og stole, porcelæn og serveringspersonale som var det et Wienerkonditori værdig. Her servers kun te, men så er der til gengæld ca. 150 forskellige slags at vælge i mellem.

Vi havde bestilt bord, og det vil jeg også stærkt anbefale andre at gøre, for der var fyldt op ved alle borde. Stedet henvender sig nok mest til kvinder, jeg kunne i hvert fald ikke få øje på en eneste mand blandt de mange gæster. Vi valgte alle tre Perchs klassiske ceremoni, samt 3 forskellige typer te. Teen blev lavet efter alle kunstens regler i opvarmede kander, vandet i den rette temperatur og med timeglas så trækketiden blev overholdt.

Vi fik serveret en smuk opsats med scones på øverste etage, neden under denne var der fine bittesmå kager og nederste etage var fyldt op med små lækre sandwich. Alle tingene på opsatsen fremstod smukke, delikate og bestemt værd at sætte tænderne i. Sandwichen springer jeg let henover, de var gode og fuldstændig som sådanne nogle skal være, perfekt. Kagerne var gode, de var små, men der var masser af forskellige smage, konsistenser og udtryk. Men, men, men – deres scones er fantastiske! Sprøde på ydersiden, bløde i midten, smagt fuldstændigt suverænt og havde den tyngde, som de skal have. Tilbehøret var også lige efter bogen, lemon curd, jordbærmarmelade og tætpisket flødeskum.

Næste gang jeg skal besøge dette sted, vil jeg vælge kun at spise scones og drikke 175 års jubilæumste, alt andet vil være overflødigt, på trods af at jeg jo er en rigtig kageelsker.

Priserne er i den dyre ende men det er det hele værd.

Priseksempel

Perchs klassiske ceremoni 200,00 kr.

Ferdinands fryd (2 scones med tilbehør samt en kande te) 120 kr.

 

Adresse

Perchs Tea Room
Kronprinsensgade 5, 1.sal
1114 København K
Tlf. 33153562
tearoom@perchs.dk

Mandag – Fredag: 11:30 – 17.30
Lørdag: 11 – 17
December – søndagsåbent : 10-17

Se meget mere

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *