Kransekage

wp_20161231_15_39_18_rich-2

Kransekage er virkelig let at gå til. Måske forbinder du mest kransekage med noget der er lidt for sødt og kun bliver spist nytårsaften. Men giv dig roligt i kast med alle mulige variationer og server dem til eftermiddags kaffen eller til en festlig lejlighed.

Opskrift

250 g marcipan

½-1 æggehvide

40 g flormelis

Det er mængden af æggehvider der afgør, om du har en masse der egner sig til at blive sprøjtet ud eller formet i hånden.

Pynt

Jeg foretrækker altid mørk chokolade. Så må der også gerne være andet, f.eks. nødder, kirsebær, nougat.

Fremgangsmåde

Hæld alle ingridienser i en foodprocessor, kør på høj hastighed men i kort tid. Hvis du ælter i massen for lang tid, vil den begynde at udskille olier, og det er man ikke interesseret i.

Jeg har valgt at tilsætte så meget æggehvide, at jeg kan arbejde med massen i en sprøjtepose.

Bages ved 250 grader i 5-8 min afhæning af størrelsen.

Det er vigtigt at de er gyldne udenpå men seje og næsten ikke bagte indeni.

Se meget mere

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *