Ris a la mande

wp_20161224_17_38_39_rich-2

Jeg laver altid en kæmpeportion,  for vi er virkelig vilde med ris a la mande i min familie. Man kan så tilføje, at uanset hvor mange julebuketter man forsøger at klemme ind i fotoet, så bliver det ved at være en trist dessert når det gælder udseendet.

 

wp_20161223_08_15_09_rich-2

wp_20161223_20_48_55_rich-2

Opskrift

Nok til 10 personer

Risengrød

250 g grødris

2 l sødmælk

Vand

Ris a la mande

200 g mandler

75 g flormelis

1 vaniljestang

1/2 l fløde let pisket

Kirsebærsovs

Man kan helt klart let og uden de store udfordringer lave sin egen kirsebærsovs , jeg har endda kirsebær i fryseren til samme formål. MEN  jeg har altså købt min kirsebærsovs i min lokale SuperBrugsen.

Begynd på denne dessert dagen før om morgenen. Hæld alle risene i en stor gryde, dæk med vand og lad dem koge i 1-2 min. Hæld mælken ved og bring det hele i kog, men husk at røre ofte, så det ikke brænder på. Det tager noget tid, for vi arbejder med en stor potion. Pak gryden ind i et stort håndklæde, placer den i sengen og pak dynerne godt grundt om. Grøden er færdig til aften! Sæt grøden på køl.

Giv mandlerne et opkog og smut dem. Hak dem groft, husk at tage en fra til mandelgaven.

Pisk fløden let. Vend flormelis, vanilje og mandler i grøden. Vend tilsidst flødeskummet i grøden. Så er du faktisk klar til at servere.

Se meget mere

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *