Ostekage med masser af jordbær

WP_20160618_15_28_35_Pro_(2)[1]
WP_20160618_15_50_37_Pro[1]
Jeg elsker denne faste og helt fantastiske bagte ostekage. Den skal være køleskabskold og du kan vælge at servere den med årstiden friske bær eller frugt, eller en frugtsovs.
Jeg har valgt jordbær som er skønne, modne og søde på denne årstid.
Denne kage er rigtig god at lave dagen før du skal bruge den.

En lille kage men nok til 8 per.

Bund
200 g digestive kiks
50 g mandler
100 g smør

Fyld
400 g flødeost
1 ½ dl. cremefraiche 9%
½ dl sukker
½ dl majsstivelse
1 tsk vaniljepulver
2 æg
½ dl piskefløde
150 g hvid chokolade

Pynt
500 g jordbær

1. Varm ovnen op til 175 grader.
2. Rist mandlerne i ovnen i ca. 10 min.
3. Blend mandler og kiks. Bland det med smeltet smør.
4. Tryk blandingen ud i en form på ca. 18 cm i diameter.
5. Forbag bunden i ca. 10 min og lad den køle lidt af.
6. Blend flødeost og cremefraiche, tilsæt sukker, majstivelse og vanilje.
7. Rør æg i et ad gangen
8. Smelt chokolade i fløden i en lille gryde ved lav varme. Tag gryden af varmen før den hvide chokolade er helt smeltet. Lad den køle lidt af. Hæld den i blenderen og rør.
9. Hæld blandingen over kiksebunden.
10. Bag kagen på midterste rille i ca. 40 min. Læg alufolie over, når kagen begynder at blive gylden, så den ikke bliver for mørk.
11. Sluk ovnen og lad kagen stå i eftervarmen i ca. 25 min.
12. Sæt kagen på køl så vil den sætte sig og den er letter at pynte og skære.

Se meget mere

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *