Rabarbertærte

4BD3CAA7-D1D8-4678-9DAB-FFCE8E463E42

Rabarbertærte

8 Personer

Mørdej
75g koldt smør
150g hvedemel
50g flormelis
1 knivspids salt
1/2 æg

Frangipane
100g rabarber
100g mandelmel
100g sukker
100g blødt smør
1 æg
2 spsk. Amaretto, kan undlades

Rabarbermousse
2 blade husblas
200g rabarber
100g sukker
korn af 1 vaniljestang
100ml piskefløde
100g græsk yoghurt, 10 procent

Pynt
frysetørret rabarberstøv
rød skovsyre

1.Mørdej: Skær smør i små tern, og kom hvedemel, flormelis, salt og smørtern i en blender. Blend det hurtigt sammen, og saml dejen med ægget. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, og lad den hvile i køleskabet i minimum en time. Beklæd en tærteform med løs bund (20 cm i diameter) med dejen, og sæt bunden i køleskabet.

2.Smuldr overskydende dej med fingrene til en crumble. fordel crumblen på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag den ved 175 grader i ca.10 min., indtil den er let gylden. lad den køle helt af.

3.Frangipane: Skær rabarber i små stykker, og fordel dem i tærtebunden. Kom mandelmel, sukker, smør, æg og Amaretto i en skål, og pisk det let og luftigt. Fordel fangipanen på rabarberstykkerne, og jævn overfladen med en ske. Bag tærten i ca.25 min. ved 175 grader, indtil den er godt gylden. Lad tærten køle helt af.

4. Rabarbermoussen: Udblød husblas i koldt vand. SKær rabarberne i mindre stykker, og bring forsigtigt rabarberstykkerne, sukker og vaniljekorn i kog. Lad det simre under låg i 5-10 minutter. Sigt massen – uden at mase rabarberstykkerne -og rør husblassen ud i den varme rabarbersaft. Lad den køle af til håndvarm.

5. Pisk fløden til let skum. Tilsæt græsk yoghurt, og pisk videre. vend forsigtigt den håndvarme rabarbersaft i, og fordel moussen i en silikoneform/kagering ( 16cm i diameter) med film i bunden. Lad den stå i fryseren i min. 2 timer eller natten over.

6. Samling og pynt: Placer den frosne rabarbermousse på tærten, og lad den tø op i køleskabet i minimum to timer. Fordel lidt crumble og skovsyreblade i kanten af tærten, og drys frysetørret rabarberstøv ud over.

Se meget mere

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *