Lukket Anmeldelse: Fru Bjergs conditori, Bjergegade i Helsingør

Feature Image

Lukket Fru Bjerg´s conditori Dette sted er en blanding af en bager i en middelstor provinsby og et svensk konditori. En grå og kedelig januardag faldt min vej forbi Fru Bjergs conditori i Helsingør.  De havde endnu ikke fået julepynten ud af deres udstillingsvindue, men man siger jo også at julen varer lige til påske. […]

Se meget mere

Fastelavnsboller

Feature Image

Nu nærmer tiden sig for at der skal spises fastelavnsboller. Jeg kan lide alle de forskellige varianter man kan komme i nærheden af, men der skal gerne være flødeskum indblandet. Denne opskrift tager sin begyndelse i en vandbakkelsesbolle, der er fyldt med vaniljecreme og flødeskum og toppen er penslet med mørk chokolade. Opskrift Ca. 9 […]

Kam

Feature Image

Kender du det wienerbrød som hedder en kam? Jeg synes ikke det er så ofte man støder på det ude hos bagerne. Men jeg har valgt at bage en virkelig hurtig udgave. Du får opskriften her.         Opskrift 3 butterdejsplader Æblemos Marcipan Mandler Pynt Perlesukker Fremgangsmåde Lad pladerne tø let op. Nu […]

Solbærmousse med makroner og saltkarmel

Feature Image

Denne dessert består af en kombination af solbær, nødder og karamel. Valget faldt på den til vores nytårsdessert 2016. Kravet fra festdeltagerne var, at desserten  ikke måtte være for fyldig, vi skulle have en forret med torsk og en solid hovedret, svinekæber og naturligvis kransekage kl. 12. I bunden knust markron lavet af valnødder og […]

Ris a la mande

Feature Image

Jeg laver altid en kæmpeportion,  for vi er virkelig vilde med ris a la mande i min familie. Man kan så tilføje, at uanset hvor mange julebuketter man forsøger at klemme ind i fotoet, så bliver det ved at være en trist dessert når det gælder udseendet.   Opskrift Nok til 10 personer Risengrød 250 […]

Kransekage

Feature Image

Kransekage er virkelig let at gå til. Måske forbinder du mest kransekage med noget der er lidt for sødt og kun bliver spist nytårsaften. Men giv dig roligt i kast med alle mulige variationer og server dem til eftermiddags kaffen eller til en festlig lejlighed. Opskrift 250 g marcipan ½-1 æggehvide 40 g flormelis Det […]